۲۵  اکتبر ۱۹۶۴ ـ پوزش خواهی از پدر ملت، پس از هفت سال!

اگر روزنامه های دهه ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۴ را مرور کنید پر از شرح مبارزات دکتر «کنت کائوندا» است که برای کسب استقلال وطن خود زامبیا از استعمار انگلستان تلاش می کرد. مبارزات دکتر کائوندا …

اگر روزنامه های دهه ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۴ را مرور کنید پر از شرح مبارزات دکتر «کنت کائوندا» است که برای کسب استقلال وطن خود زامبیا از استعمار انگلستان تلاش می کرد. مبارزات دکتر کائوندا المثنای مبارزات گاندی در هند بود و رنگ خشونت نداشت. انگلستان زامبیا را رودزیای جنوبی می نامید. بالاخره این کشور در اکتبر ۱۹۶۴ استقلال یافت و زامبیایی ها کائوندا را پدر ملت خواندند و به سمت رئیس کشور برگزیدند و او از «صفر» شروع کرد و سازمانهای دولتی را به وجود آورد و قوانین و ضوابط را پیشنویس کرد و ....
کائوندا پس از کناررفتن از امور دولتی هم مراقب اوضاع بود تا طفلی را که به وجود آورده بود پیش از رسیدن به سن بلوغ از دست نرود و در این راستا در سال ۱۹۹۷ به رئیس جمهوری وقت هشدارداد که زیر ذره بین اوست و از دستگاه دولت بوی اختلاس به مشام می رسد که رئیس جمهوری وقت با استفاده از یک جلسه گردهمایی کائوندا را متهم به طرح توطئه کودتا کرد و به زندان افکند!.
کائوندا که انتظار این را نداشت دست به اعتصاب غذا زد، که در پی آن برخی از زامبیایی ها رئیس جمهور را تهدید کردند و زندان کائوندا به حبس خانگی تبدیل شد و پس از تغییر رئیس جمهور، دادستان تازه از کائوندا رفع اتهام کرد ولی به خاطر زندان و حبس خانگی از او عذرخواهی نشد؛ تا این که پس از گذشت هفت سال، ۲۴ اکتبر ۲۰۰۴ که رئیس جمهوری زامبیا به مناسبت چهل ساله شدن استقلال کشور از پدر ملت که ۸۰ ساله بود پوزش خواست و قول داد که تعقیب قضایی رئیس جمهوری سابق به اتهام یک میلیون دلار اختلاس را دنبال کند.