علایم مسمومیت حاملگی

مسمومیت حاملگی در واقع نوعی اختلال در فشارخون است که موجب می‌شود کارکرد کلیه و دستگاه عصبی مختل شود. علت یا علل مسمومیت حاملگی هنوز ناشناخته است. مسمومیت حاملگی در سه ماهه …

مسمومیت حاملگی در واقع نوعی اختلال در فشارخون است که موجب می‌شود کارکرد کلیه و دستگاه عصبی مختل شود. علت یا علل مسمومیت حاملگی هنوز ناشناخته است.
مسمومیت حاملگی در سه ماهه آخر بارداری شایع‌تر است. برای همین، همه خانم‌ها باید آن را به خوبی بشناسند و در صورت داشتن هرگونه علایم مشکوک به پزشک مراجعه کنند. علایم هشداردهنده می‌تواند افزایش قابل ملاحظه‌ فشارخون باشد، هرچند که در محدوده طبیعی قرار داشته باشد. برای مثال، همیشه فشار شما در حدود ۱۰ یا ۱۱ روی ۷ یا ۸ بوده و حالا به ۱۳ و ۱۴ روی ۹ می‌رسد.
علامت بعدی ورم ناگهانی است. پف‌کردن صورت، دست‌ها و پاها که گاهی در صبح شدیدتر است. افزایش وزن ناگهانی، وجود آلبومین در ادرار و دفع پروتئین در ادرار مجموعه علایمی هستند که مشخص می‌کنند مسمومیت بارداری رخ داده و کلیه‌ها دچار علایم نارسایی می‌شوند.
برای خانمی حامله که در سلامت بوده است، این تغییرات فشار ناگهانی خطرناک است و امکان خون‌ریزی را در ارگان‌های گوناگون مانند پشت چشم، مغز و دیگر دستگاه‌های بدن بالا می‌برد. اگر مسمومیت حاملگی تشخیص داده و به سرعت درمان نشود، خون از کلیه‌ها دفع شده و آنها را به سمت نارسایی پیش می‌برد. فاکتورهای انعقادی خون افت پیدا می‌کنند و خون‌ریزی در همه جا رخ می‌دهد و جنین دچار مشکل پارگی ناگهانی جفت می‌شود و همچنان در صورت رسیدگی نکردن به بیمار و درمان آن حتی به سمت ورم مغز و تشنج سوق داده می‌شود. منظورم از آشنایی شما عزیزان با علایم هشدا‌ردهنده، کمک به تشخیص هرچه زودتر مشکل است. می‌توان به راحتی با برطرف‌کردن افزایش فشار جلوی مشکلات احتمالی را گرفت و با بستری کردن خانم باردار شرایط را تحت اختیار گرفت و اگر لازم باشد با ختم حاملگی سلامت مادر و جنین را تامین کرد. بنابراین باز هم یادآوری می‌کنم که اگر ورم ناگهانی در پاها دیدید، اگر دچار تاری دید، سردرد ناگهانی (سردردی که به‌طور عادی نباشد و بیشتر در ناحیه پیشانی متمرکز شود)، درد ناحیه معده و سوزش شدید آن شدید، با مراجعه به مراکز درمانی، از نظر مسمومیت حاملگی چکاپ شوید و از عواقب و عوارض احتمالی پیشگیری کنید.
مسمومیت در صورت تشخیص درمان در طول بارداری، اغلب بدون هیچ عارضه‌ای از بین می‌رود. اما اگر رسیدگی به موقع نباشد، احتمال سکته مغزی، تشنج، ادم ریه و حتی افزایش خطر فشارخون بالا بدون ارتباط با بارداری پس از ۳۵ سالگی را به همراه دارد.