
حد ترخص چند کیلومتر است خامنه ای | حد ترخص مسافتی است که مسافر می تواند از آنجا به بعد نمازش را به شکل شکسته بخواند و روزه اش را افطار کند. در ادامه حکم آیت الله خامنه ای را در این مورد بخوانید.
سؤال: در آلمان و بعضی از کشورهای اروپایی، گاهی فاصله بین بعضی از شهرها (یعنی فاصله تابلوهای خروجی شهری و ورودی شهر دیگر) به صد متر نمیرسد، حتی بعضی از خانهها و خیابانهای دو شهر کاملاً به هم متصل هستند، حد ترخص این موارد چگونه است؟
پاسخ: با فرض اتصال یکی از دو شهر به دیگری به نحوی که در سؤال آمده است، آن دو، حکم دو محله یک شهر را دارند که خروج از یکی به دیگری مسافرت محسوب نمیشود تا نیاز به حد ترخص باشد.
سؤال: معیار حد ترخص شنیدن اذان و دیدن دیوارهای شهر است، آیا یکی از آن دو کافی است یا این که باید هر دو با هم وجود داشته باشند؟
پاسخ: احوط، رعایت هر دو علامت است، هرچند بعید نیست که شنیده نشدن اذان برای تعیین حد ترخص کافی باشد.
سؤال: آیا معیار حد ترخص شنیدن صدای اذان از خانههای طرفی است که مسافر از آن طرف شهر خارج یا داخل آن میشود، یا این که معیار اذان وسط شهر است؟
پاسخ: معیار، شنیدن اذان آخر شهر از طرفی است که مسافر از آن خارج و یا داخل آن میشود.
سؤال: در این جا بین اهالی یکی از نواحی راجع به مسافت شرعی اختلاف وجود دارد. عدهای میگویند که دیوارهای آخرین خانههای منطقه که به هم متصل هستند، ملاک است. عدهای هم معتقدند که باید مسافت را از کارخانهها و شهرکهای پراکندهای که بعد از خانههای شهر واقع شده است، محاسبه کرد، سؤال این است که آخر شهر کجاست؟
پاسخ: تعیین آخر شهر موکول به نظر عرف است. اگر در نظر عرف کارخانهها و شهرکهای پراکنده اطراف شهر جزو شهر نباشد، مسافت را از آخر خانههای شهر باید حساب نمود.
1. چنانچه بخواهید از راهی که هشت فرسخ* است به آنجا بروید، باید نماز را شکسته بخوانید و اگر از راهی که هشت فرسخ نیست بروید باید تمام بخوانید.
2. ابتدای هشت فرسخ را باید از خانه های آخر شهر حساب نمایید.
* هشت فرسخ یعنی 45 کیلومتر هر چند به صورت رفت و برگشت باشد
نظر شما چیست؟
لیست نظرات
نظری ثبت نشده است