سازمان منطقه آزاد کيش، به‌منظور توسعه فعاليت‌هاى عمرانى و بهره‌بردارى از امکانات جزيره، شرکت‌ها و مؤسساتى را در پيرامون مرکز اصلى سازمان ايجاد کرده است که هر يک از آنها گوشه‌اى از کار بزرگ آماده‌سازى منطقه را بر عهده گرفته‌اند.


از آنجا که کيش در گذشته يکى از محروم‌ترين مناطق کشور بود و على‌رغم سرمايه‌‌گذارى‌هائى که توسط رژيم پيشين در آن صورت گرفته بود، فاقد قابليت‌هائى بود که بتواند به اهداف تأسيس منطقه آزاد تجارى - صنعتى جامه عمل بپوشاند، سازمان ناگزير بود که بسيارى از نهادهاى اجرائى و خدماتى را خود رأساً به‌وجود آورد و تا زمانى که مجريان بخش خصوصى به اندازه کافى در جزيره حضور نيافته‌اند، در آماده ساختن محيط جزيره و ايجاد تأسيسات زيربنائى از شرکت‌ها و مؤسسات وابسته به خود بهره بگيرد.


در جهت تحقق چنين اهدافى شرکت‌ها و مؤسسات به‌عنوان بازوهاى اجرائى سازمان در سازندگى کيش نقش ارزشمندى را برعهده داشته‌اند و در حال حاضر نيز با تجارب عظيمى که در اين سال‌ها اندوخته‌اند در همه عرصه‌هاى اقتصادى - فرهنگى و خدماتى جزيره حضورى فعال دارند.


از آنجا که در بخش گزارش‌هاى ويژه دربار هر يک از شرکت‌ها و مؤسسات وابسته به سازمان به تفصيل سخن به ميان آمده است در اينجا تنها به ذکر نام آنها اکتفاء مى‌شود:


۱. شرکت صيد کيش


۲. شرکت بازرگانى کيش


۳. شرکت مهندسى و عمران کيش


۴. شرکت آب و برق کيش


۵. شرکت خدماتى کيش


۶. مؤسسه توسعه سياحتى کيش


۷. مرکز توسعه خدمات و بازرگانى کيش


۸. شرکت هواپيمائى کيش


۹. دانشگاه بين‌المللى کيش


۱۰. مؤسسه پيام کيش


۱۱. شرکت فرودگاه بين‌المللى کيش


مرکز اطلاع‌رسانى تجارى بين‌المللى کيش در عيد سعيد فطر سال ۱۳۷۷ آغاز به کار کرد اين مرکز با هدف اطلاع‌رسانى به مراکز اقتصادى براى گسترش فعاليت‌هاى تجارى و سياحتى در اين منطقه دائر شده است که با بهره‌گيرى از امکانات رايانه‌اى و استفاده از شبکه اينترنت و شرکت پيام کيش اين امر محقق شد.


اين مرکز مهم اکنون خدمات مکاتبه و تهيه پروفرم، نمايندگي، تحقيق در بازار اطلاع رسانى نمايشگاهى منطقه و جهان و نيز چگونگى امر صادرات و واردات را انجام مى‌دهد. پايگاه اطلاعاتى توريست ايران در کيش نيز براى جلب گردشگر خارجي، اطلاعات لازم را از طريق اين شبکه به جهانگردان ارائه مى‌‌دهد.