Locked دریافت Toolbar آفتاب
مقالات اجتماعی جوانان یک عمر مسوولیت اجباری
۱۹ خرداد ۱۳۸۸
  ◊   دفعات نمایش : ۲۳۷        Tuesday, Jun 9, 2009
یک عمر مسوولیت اجباری
ازدواج که مهم ترین تصمیم در زندگی افراد است، گاهی از سوی دیگران گرفته می شود و در برخی جوامع، والدین یا قیم افراد یا کسانی که شغلشان پیدا کردن افراد مناسب برای جوانان است، این انتخاب مهم را انجام می دهند.
یک عمر مسوولیت اجباری

ازدواج که مهم ترین تصمیم در زندگی افراد است، گاهی از سوی دیگران گرفته می شود و در برخی جوامع، والدین یا قیم افراد یا کسانی که شغلشان پیدا کردن افراد مناسب برای جوانان است، این انتخاب مهم را انجام می دهند.

ازدواج اجباری به ازدواجی گفته می شود که یکی یا دو نفر در آن میل باطنی و قلبی برای تعهد به این ازدواج ندارند. البته ازدواج اجباری با ازدواج از پیش تعیین شده متفاوت است.

ازدواج اجباری در خانواده های سطح بالای اروپا در سده ۱۹۰۰ رایج بود و هنوز هم در بخش هایی از جنوب آسیا خاورمیانه و آفریقا مرسوم است. در حال حاضر هم در غرب اروپا و شمال آمریکا بیشتر در میان مهاجران دیده می شود.

در بیشتر موارد نیز زنان وادار به ازدواج اجباری می شوند.

خانواده هایی که بیشتر دچار غرور و تعصب هستند، تن به این کار می دهند.

در پاکستان، افغانستان، ترکیه و ... این نوع ازدواج ها هنوز مرسوم است.

در پاکستان گاهی مقابل تعیین همسر احساس وظیفه می شود که برای نوزادی که هنوز متولد نشده نیز همسر آینده به طور اجباری تعیین می شود.

برای مثال مادری به خواهرش قول می دهد که اگر فرزندش دختر شد، او را به عقد پسر خواهرش درآورد.

آمار نشان می دهد در ۳ ماه نخست سال ۲۰۰۸ بیش از ۱۳۰۰ مورد ازدواج اجباری در میان اقوام پاکستانی، هندی و بنگلادشی که به انگلستان مهاجرت کرده اند، ثبت شده و این رقم نسبت به سال ۲۰۰۷ در حدود ۷۹ درصد افزایش نشان می دهد که جای تامل دارد.

در بسیاری از موارد سوءاستفاده های جسمی جنسی و روحی نیز در این گونه ازدواج ها دخیل است. ترس از بدهی های مالی و فشارهای خانوادگی، بسیاری از زنان را وادار به ازدواج های اجباری می کند.

در ترکیه و آفریقای جنوبی دختران نوجوان تحت فشارهای قومی و قبیله ای و رسوم قدیمی وادار به ازدواج با افرادی که دیگران برایشان در نظر گرفته اند می شوند.

این موضوع به قدری اهمیت دارد که در دهه ۱۹۸۰ در فرانسه گروهی از زنان انجمنی علیه سوءاستفاده از زنان و وادار کردن آنها به ازدواج تشکیل دادند.

در فرانسه ازدواج اجباری به قدری تابو و زشت تلقی می شود که افرادی که می خواهند چنین کاری انجام دهند، سعی می کنند در خفا و به شیوه ای کاملا محرمانه اقدام کنند. آمار نشان می دهد که در دهه ۱۹۹۰ در میان خانواده های ترک ۴۳ درصد از دختران وادار به ازدواج شده اند و در میان دختران جنوب آفریقا نیز ۳۶ درصد آنها وادار به این کار شده اند.

نکته قابل توجه این است که ازدواج اجباری به منزله کابوسی برای دختران جوان در این گونه جوامع است و قربانیان، تجربیات تلخی دارند.

این ناراحتی به حدی است که بسیاری اجباری بودن ازدواج و انگیزه آن را در سال های بعدی از دیگران مخفی می کنند و می کوشند درباره فشارها و درد ناشی از این تجربه صحبت نکنند.

برخی از این دختران در خانواده هایی بزرگ شده اند که تحت فشار روحی و مالی زیادی بوده اند و با این کار یا می خواسته اند از محیط خانه فرار کنند و یا این که با خارج کردن خود از خانواده موجب استحکام بیشتر آن شوند و از بار مالی و اقتصادی خانواده بکاهند. این گونه افراد در بسیاری از موارد نخواهند توانست مادر خوبی برای فرزندانشان باشند و درخصوص همسرشان نیز ترس یا نگرانی از وخیم شدن اوضاع، آنها را وادار به سازش می کند. در برخی کشورهای اروپایی غیبت ناگهانی و دائمی دانش آموزان از مدرسه به این معناست که وادار به ازدواج شده اند. فقط در کشور انگلستان سالانه بیش از ۳۰۰ مورد ازدواج اجباری ثبت می شود که بیشترین تعداد آن نیز در شهر لوتون است.

با توجه به این که در کشور انگلستان تعداد ازدواج های اجباری زیاد است، سال ۲۰۰۷ قانونی در این کشور تصویب شد که به موجب آن، قربانیان ازدواج اجباری می توانند به منظور حمایت قانون از آنها به دادگاه مراجعه کنند.

اما این که چرا برخی والدین، فرزندان خود را وادار به ازدواج ناخواسته می کنند این است که آنها تصور می کنند با این کار وفاداری شان به سنت ها را نشان می دهند. به همین دلیل گاهی اوقات در سنین بسیار کم، رضایت و موافقت فرزندانشان را بابت ازدواج در آینده از آنها می گیرند.

برخی انگیزه های والدین نیز در این ارتباط عبارتند از:

کنترل رفتارهای غیرقابل انتظار فرزندان از قبیل رفتارهای جنسی

کاهش فشارهای روحی و قبیله ای

تلاش برای تقویت ارتباطات خانوادگی و فامیلی

اطمینان خاطر از این که اموال و املاک در خانواده می ماند و به دست غریبه ها نمی افتد

حمایت از عقاید و خرافات قدیمی

جلوگیری از ازدواج هایی که نامناسب به نظر می رسند

شرافت خانوادگی

تعهدات طولانی مدت خانوادگی

از نظر سازمان ملل ازدواج اجباری نوعی سوءاستفاده از حقوق بشر محسوب می شود، زیرا این کار آزادی های فردی افراد را نقض می کند.

مترجم: سحر کمالی نفر / منبع: ISIS
روزنامه جام جم ( www.jamejamonline.ir )
ازدواج‌اجباری
دریافت مقاله ثبت مقاله آفتاب من چاپ بازگشت
دختران تسلیم
بررسی ازدواج‌های اجباری و تاثیر آن در رشد آسیب‌های اجتماعی
۱۸ خرداد ۱۳۸۸
این حلقه برای دست است نه گردن!
رسم و رسوم دست و پاگیر ازدواج
۱۷ خرداد ۱۳۸۸
٤ میمی که هر جوان هنگام ازدواج با آن روبه روست
ازدواج و تشکیل زندگی مشترک آن قدر اهمیت دارد که کتاب ها و مقاله های زیادی درخصوص آن نوشته شده است و اندیشمندان و صاحب نظران زیادی درباره آن سخن گفته اند؛ در این بین انتخاب صحیح و درست شریک زندگی آن قدر اهمیت دارد که هرچه درباره آن گفته شود بازهم کم است.
۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۸
عروس پستی
لطفاً همه سکوت کنید داماد می‌خواهد بله بگوید؛ بله‌ای از آن سوی آب‌ها، به فاصله هزاران کیلومتر‌. تنها عکس‌ داماد در کنار سفره عقد است... و عقد ازدواج جاری می‌شود؛ پیوند ۲ انسان در ۲گوشه دنیا.
۲۵ فروردین ۱۳۸۸
«از ازدواج تا ازدواج مدرن»
مقوله‌ی ازدواج تاریخی دیرینه دارد به گونه‌ای که به تاریخ حضرت آدم و هوا و داستان شکل‌گیری این دو مرتبط میگردد و بعد از آن نیز انسان جهت تشکیل زندگی و پرداختن به معیارهای اساسی آن از فاکتور مهم و مثبتی به نام ازدواج استفاده نموده و در این رهگذر گامهای موثر و مفیدی …
۱۸ فروردین ۱۳۸۸
دوست دارم در تراکتور بمانم اما می‌گویند ما پول نداریم
دوست دارم در تراکتور بمانم اما می‌گویند ما پول نداریم
دستگیری سرتیپ قلابی كه كارت‌های پایان خدمت صادر می‌كرد
دستگیری سرتیپ قلابی كه كارت‌های پایان خدمت صادر می‌كرد
دزدان دریایی در حمله به دو نفتكش ایرانی ناكام ماندند
دزدان دریایی در حمله به دو نفتكش ایرانی ناكام ماندند
جزئیات دستگیری شرور سابقه‌دار کرج اعلام شد
جزئیات دستگیری شرور سابقه‌دار کرج اعلام شد
داستان عجیب بازگشت پرسپولیسی‎‌ها از عربستان و سرگردانی ۱۲ ساعته!
داستان عجیب بازگشت پرسپولیسی‎‌ها از عربستان و سرگردانی ۱۲ ساعته!
طالع‌بینی ۶ خرداد ماه ۹۱
طالع‌بینی ۶ خرداد ماه ۹۱
ضرر ۳۰ میلیونی کاهش قیمت دلار به سارقان صرافی
ضرر ۳۰ میلیونی کاهش قیمت دلار به سارقان صرافی
دستور ویژه وزیر کار برای حمایت از پیرمردی که در سن ۸۳ سالگی صاحب فرزند شد
دستور ویژه وزیر کار برای حمایت از پیرمردی که در سن ۸۳ سالگی صاحب فرزند شد
مزایای زرشک و اثرات مطلوب آن بر جنین
مزایای زرشک و اثرات مطلوب آن بر جنین
وقتی بندناف دور جنین می‌پیچد...
وقتی بندناف دور جنین می‌پیچد...
 وبلاگ آفتاب 
معرفی آرشیو موسیقی
مهراد، فرهاد
 آلبوم سبز و سفید و خط خطی
◊  شغل تنها زمانی ارزش و اعتبار دارد که آزادانه پذیرفته شود . آلبرکامو  ◊