خوش اشتهاترین حیوانات روی کره زمین را بشناسید

بسیاری از حیوانات خوش اشتها هستند و توانایی خوردن مقادیر زیادی غذا را دارند لابد تصور می کنید که حیواناتی مانند نهنگ ها یا فیل ها خوش خوراک ترین حیوانات روی کره زمین هستند اما این واقعیت ماجرا نیست چرا که فرضاً ببرها می توانند در یک روز قریب ۲۱ کیلوگرم گوشت بخورند اجازه دهید که کمی هم صادق باشیم, درست است که بزرگ ترین حیوان روی کره زمین یعنی نهنگ آبی قادر است که با هر باز و بسته کردن دهان حدود ۴۰ میلیون سخت پوست ریز را ببلعد اما در این مقاله می خواهیم شما را با حیواناتی آشنا کنیم که اشتهای خارق العاده شان زبانزد است

فیل های شکمو

نورمن اوون اسمیت (Norman Owen-Smith) یکی از محققان دانشگاه ژوهانسبورگ واقع در آفریقای جنوبی است که سال هاست بر روی فیل های آفریقایی تحقیق می کند. بر اساس نتایج تحقیقات اوون اسمیت و همکارانش یک فیل نر بالغ هر روز نزدیک به یک درصد از وزن بدنش به غذای خشک نیاز دارد در حالی که نیاز فیل ماده از این هم بیش تر است (۱٫۵رصد وزن بدن، غذای خشک). بنابراین یک فیل نر آفریقایی که وزنش به طور متوسط بیش از ۶ تن است، در طول روز به بیش از ۶۰ کیلوگرم غذای خشک نیاز دارد. بدیهی است که این برآورد جدای از آب مصرفی است که می تواند این رقم را ۵ برابر کند. از طرف دیگر، این پستانداران سنگین وزن علفخوار هستند و بخش اعظم وقت شان را در روز صرف جستجوی غذای کافی می کنند. فیل ها ۱۸ ساعت در روز را به غذا خوردن اختصاص می دهند که این زمان کاملاً بستگی به میزان مواد غذایی که در دسترس آن ها قرار می گیرد، دارد.

پانداهای همیشه گرسنه

خرس های پاندا دست کمی از فیل ها ندارند، یک خرس پاندا ۱۴ ساعت در روز مشغول به نیش کشیدن ساقه های بامبو است. دانشمندان علت این مساله را برای همه چیزخوارانی مثل خرس های پاندا، عدم توانایی شکستن فیبرهای گیاهی عنوان کرده اند. همین امر بخوبی نشان می دهد که چرا یک خرس پاندا در طول روز به بیش از ۱۲٫۵ کیلوگرم بامبو نیاز دارد تا بتواند نیاز غذایی اش را مرتفع سازد. در واقع سیستم برای گیاهخواران مشخص است، آن ها باید مدت زمان بیش تری را پشت میزهای غذا بگذرانند تا بتوانند کالری لازم را بدست بیاورند در حالیکه گوشتخواران بر روی غذاهای سریع (Fast food) تمرکز دارند.

خفاش های شکم پرست

بعضی آمارها می گویند که خفاش های قهوه ای کوچک می توانند در یک ساعت قریب ۱۰۰۰ حشره بخورند اما دانشمندان این آمارها را با دیده تردید می نگرند. بروک فنتون (Brock Fenton) از دانشگاه غرب کانادا می گوید که ریشه این اختلاف نظرها این است که در دهه ۱۹۵۰ میلادی در دو مطالعه مختلف، دو گونه مختلف از خفاش ها مورد مطالعه قرار گرفتند. پروفسور فنتون می گوید که در یک مطالعه، محتویات معده یک خفاش سه رنگ بعد از یک وعده غذایی بررسی شد در حالی که در مطالعه دیگر وضعیت تغذیه خفاش های قهوه ای کوچک در آزمایشگاهی بررسی شد که تنها منبع تغذیه شان حشرات و بالاخص مگس های میوه بود، در نتیجه طبیعی است که بر این اساس امکان ارائه تصویر درستی از تعداد حشراتی که یک خفاش قهوه ای کوچک در طبیعت مصرف می کند، وجود ندارد. تحقیقات جدیدتر در کشور کانادا آشکار ساخت که حشرات تنها بخش ناچیزی از غذای خفاش ها را تشکیل می دهند. بنابراین این اغراق است اگر گفته شود که خفاش ها می توانند در ظرف هر ۳٫۶ ثانیه، یک حشره بخورند. شواهد نشان می دهد که خفاش ها استراتژی هایی را برمی گزینند که بر مبنای آن ها بتوانند هرچه بیش تر شکار کنند. چنانچه در سال ۲۰۱۶ نتیجه یک تحقیق ثابت کرد که خفاش های خانگی ژاپنی قبل از آنکه وعده غذایی فعلی شان تمام شود، برای وعده غذایی بعدی برنامه ریزی می کنند. در واقع مسیر پرواز یک خفاش بی دلیل انتخاب نمی شود بلکه خفاش ها مسیری را می روند که در آن بتوانند اسنک بیش تری بخورند!

کوچک ترین پستانداران دنیا و اشتهای باورنکردنی شان

خانواده حشره خورها کوچک ترین پستانداران دنیا هستند که البته شباهت زیادی هم به موش ها دارند ولی برخلاف آن ها پوزه شان دراز و خرطوم مانند است. دست و پای حشره خورها ۵ انگشت دارد در حالی که موش ها در دست ۴ انگشت دارند. حس بینایی حشره خورها ضعیف اما بویایی و شنوایی خیلی قوی دارند. تحقیقات نشان می دهد که یک حشره خور معمولی(Common shrew) می بایست در ظرف هر ۲ الی ۳ ساعت غذا بخورد و در طول هر روز ۸۰ الی ۹۰ درصد از وزن بدنش غذا می خورد در حالی که خویشاوند نزدیکش یعنی حشره خور کوتوله (Pygmy shrew) روزانه ۱۲۵ درصد از وزن بدنش غذا می خورد. مطالعات حاکی از آن است که این پستانداران کوچک سرعت متابولیسمی بسیار زیادی دارند یعنی می توانند غذا را بسرعت تجزیه و از انرژی آن استفاده کنند. بخش اعظم غذای حشره خورها را بی مهرگان حاوی پروتئین غنی تشکیل می دهد.

مرغ های شهدخوار کوچک انرژی خود را از کجا می آورند؟

پرواز خارق العاده مرغ های شهدخوار که در هر ثانیه با ۵۰ بار بال زدن همراه است، مستلزم داشتن سرعت متابولیسم بالاست. مرغ های شهدخوار در بین مهره داران سریع ترین متابولیسم را دارند. یک مرغ شهدخوار متوسط، روزانه به اندازه نصف وزن بدنش شکر مصرف می کند و هر ۱۵ دقیقه یک بار از گلی به گل دیگر می رود. در کل دنیا بیش از ۳۰۰ گونه مرغ شهدخوار وجود دارد اما شهدخوارها هم جزو خوش اشتهاترین ها هستند.

بزرگ ترین گربه سان دنیا

اجتماع ببرها در اصل حول محور ماده های بالغ زادآور می گردد. افراد مختلف ماده قلمرو خانگی به نسبت ثابتی را برای خودشان نگه می دارند که در آن توله هایشان را پرورش می دهند. ببر ماده در شرایط عادی در سنین بین ۳ الی ۴ سالگی شروع به زادآوری می کند و معمولاً بین ۵ تا ۷ سال قلمرو خاص خودش را دارد و پس از آن اغلب این قلمرو توسط یک ماده بالغ دیگر اشغال می شود. درجه هم پوشانی قلمرو ماده ها و احتمال تداخل بین روابط همسایگی از منطقه ای به منطقه دیگر فرق می کند اما در مجموع به عواملی مانند تراکم شکار و سایر فاکتورهای اکولوژیکی بستگی دارد. ببرهای نر بالغ اغلب قلمرو بزرگ تری از ماده ها دارند که این قلمرو با قلمرو چندین ببر ماده زادآور تداخل دارد. تعداد متوسط ببرهای ماده ای که قلمروشان با قلمرو یک ببر نر تداخل دارد، در حدود ۳ فرد است. وسعت هم پوشانی بین قلمرو نرها ظاهراً متفاوت است و به عواملی بستگی دارد که هنوز به درستی شناخته شده نیستند. مدت زمان تملک قلمرو توسط نرها خیلی کوتاه تر از ماده هاست. برای ببرهای نر این رقم بین ۲ تا ۴ سال و برای ببرهای ماده بین ۶ الی ۱۰ سال تخمین زده شده است.

برآوردها نشان می دهد که یک ببر در طول یک سال از یک جمعیت ۵۰۰ تایی شکار، حدود ۵۰ فرد را شکار می کند. در زیستگاه هایی که از نظر تولیدمثلی مولد هستند؛ نرخ بقا بدین صورت است: توله ها ۶۰ درصد- افراد جوان ۹۰ درصد- ماده هایی که جابجا می شوند ۷۰ درصد- نرهایی که جابجا می شوند ۶۵ درصد- ماده های زادآور ۹۰ درصد و در نهایت نرهای زادآور ۸۰ درصد. زیرگونه های مختلف ببر از نظر رفتاری و حتی از نظر حجم تغذیه تاحدودی با هم فرق دارند. ببرها گوشتخوار هستند و از گوشت و چربی تغذیه می کنند اما خیلی سخت است که بتوان گفت ببرها اصولاً ترجیح غذایی خاصی دارند یا صرفاً همان چیزی را می خورند که بدست شان می رسد فرضاً بررسی ها در مورد ببرهای سیبری در طبیعت نشان داده که آن ها ۵۰ درصد از گوشت مصرفی شان را از گوشت خوک و اگر این منبع غذایی مهیا نباشد به سراغ گوزن، لینکس یا حتی برخی مواقع توله خرس می روند و مابقی نیازشان را هم از پستاندارانی مانند خرگوش ها تامین می کنند. یک ببر در طول یک روز می تواند ۲۱ کیلو گوشت مصرف کند و وزن آن گاهی به ۳۰۰ کیلوگرم می رسد.

فرناز حیدری

دیجی کالا