برخی ترکیبات ضد چروک

آرژیرلاین استیل هگزاپپتید – ۳ یک پپتید منحصر به فرد است که از سه اسید آمینه گلوتامیک اسید , متیونین و آرژی نین تشکیل شده است

آرژیرلاین )استیل هگزاپپتید – ۳ ( یک پپتید منحصر به فرد است که از سه اسید آمینه گلوتامیک اسید ، متیونین و آرژی نین تشکیل شده است. تاثیر آن در جلوگیری و بر طرف کردن چین چروک خصوصا در چین و چروک های ناشی از حالات صورت به اثبات رسیده است. همانگونه قبلا ذکر شد افزایش چین و چروک در اثر پیری به طور طبیعی در طی زمان ناشی از عوامل فیزیولوژیک یا هیستولوژیک روی می دهد. این عوامل ثانویه می تواند باعث ایجاد چین و چروک مشخص در صورت در طی خواب یا حرکات مکرر یا در اثر انقباضات عضله صورت ایجاد می شود. یکی از فواید آرایشی آرژیرلاین کاهش عمق این چین چروک ها خصوصا در ناحیه پیشانی و نواحی اطراف چشم گردد. مکانیسم آن به مهار تشکیل کمپلکس SNARE و مهار کتکول آمین ها باز می گردد .

SNARE ( گیرندهSNAP) یک کمپلکسی است متشکل از پروتئین های مختلف شامل SNAP ۲۵ ( Synaptosomal Assiciaed protein ) که دارای نقش مهمی در آزاد سازی نروترانسمیتر است. اگر کمپلکس SNARE اندکی دچار عدم ثبات شود، نروترانسمترها نمی توانند به طور مناسب عمل کنند و در نتیجه انقباظی عضلانی کاهش می یابد. آرجیرلاین یک پپتیدی است که مشابه N ترمینال SNAP ۲۵ است و با SNAP ۲۵ برای جایگزینی در کمپلکس SNARE رقابت می کند. در نتیجه کمپلکس SNARE دچار عدم ثبات خواهد شد و انقباض عضلات کاهش می یابد و از تشکیل خطوط و چین و چروک جلوگیری می شود.

Botox TM نام تجاری محصولی است که از سم بوتولیسم که یک پروتئین نروتوکسین بدست آمده از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است می باشد که یکی از سمی ترین مواد طبیعی موجود در جهان است. پزشکان از شکل ضعیف شده ای سم قدرتمند در میزان بسیار کم برای درمان مشکلات پزشکی خاص استفاده می کنند . Botox TM برای درمان مشکلات عضلات چشم توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحدمورد تایید قرار گرفته است. بعد ها عوارض استفاده بوتاکس همراه با کاهش خفیف چین و چروک اطراف چشم جایی که عضلات چشم مورد درمان قرار گرفت، پدیدار شد. بوتاکس در زیر پوست در عضله تزریق می شود و به طور موقتی عضله را فلج می کند. این امر باعث کاهش خطوط و چین و چروک ها می شود و ماندگاری آن ۲ تا ۴ ماه است . بنابراین آرجیرلاین ، یک جایگزینی بی خطر و سالم تر نسبت به سم بوتولینوم است و به طور موضعی فرآیند تشکیل چین چروک مشابه را با استفاده از مکانیسم های مختلف تحت تاثیر قرار می دهد .

● Matrixyl TM ۳۰۰۰

(گلیسرین، آب، بوتیلین گلیکول، کاربومر، پلی سوربات ۲۰، پالمتیولاولیگوپپتید، پالمیتول تتراپپتید-۷)این ترکیب ضد چروک و لیفتینگ پوست است. پپتیدهای تقویت شده شامل N-palmitide-pro-Arg ، N-palmitoyl-thr-lys-pro-Arg ، N-palmitoyl-Arg-Lys-Pro-Arg و N-palmitoyl-Gly-gln-pro-Arg است . هنگامی که ترکیب این پپتیدهای مختلف امکان پذیر می باشد، کاربرد بالقوه آن برای این محصول به صورت یک ترکیب اختصاصی تری پپتید و تترا پپتید نمی باشد.

Matrixyl TM ۳۰۰۰ حاوی Matrikine که پیام رسان بازسازی مجدد و ترمیم برای حفظ شادابی و جوانی پوست است .

Matrikine سنتز ماتریکسیل خارج سلولی میکرو مولکول ها را فعال می کند و یک کارایی ضد چروک قابل مشاهده را ارائه می دهد. آزمایشات برروی فیبرو بلاست ها نشان می دهد که ماتریکسیل ۳۰۰۰ توانایی قابل توجهی بروی تحریک سنتز اجزای ماتریکس خارج سلولی دارد. مطالعات In vivo نیز کاهش قابل مشاهده و قابل اندازه گیری دردانسیته خطوط ، عمق متوسط، حجم و زبریبا روش پروفلومتری و فتوگرافیرا نشان می دهد. این مطالعه بر روی دو پانل شامل ۲۳ نفر داوطلب ۳۹ تا ۷۴ ساله انجام شده است که به صورت کرم حاوی ۳% ماتریکسیل ۳۰۰۰ در یک طرف صورت و پلاسبو در طرف دیگر صورت به کار ص.رت گرفت. این مطالعه طی ۵۶ روز انجام شده است و کاهش چین وچروک و تاثیر لیفتینگ با روش های پرو فیلومتری و فتوگرافی در مقایسه با آغاز درمان مشاهده شده نتایج کاهش قابل توجه در چین چروک را برای تمام پارامترهای مطالعه شده داد.

AHA - آلفا هیدروکسی اسیدها رده ای از ترکیبات شیمیای است که شامل کربوکسیلیک اسید است که با گروه هیدروکسی در نزدیک ترین جایگزین می شود. این ها ممکن است طبیعی یا صناعی باشند. استفاده AHA ها در صنایع زیبایی شناخته شده است. اغلب در محصولاتی استفاده می شوند که ادعا می گردد چین و چروک علایم پیری را کاهش می دهند و بطور کلی تمامی و حالت پوست را بهبود می بخشند. آنها بروی پوست به صورت افشره های میوه از دوران باستان استفاده می شدند. آلفاهیدروکسی اسیدها در میوه هایی مانند انگور(تارتاریک اسید، لیموها و سایر میوه های خانواده ستیروس ( لیمو ، پرتغال و ...... ) سیب و(مالیک اسید)،بادام و زردآلو ( مندلئیک اسید) در جوان سازی پوست نقش دارند .

AHAs باعث القاء لایه برداری پوست، پیلینگ می شود و باعث تخریش پوست در غلظت های موثره بالا و pH پائین می گردد. بنابراین فعالیت شان با افزایش صاف شدن پوست و از بین رفتن خطوط و چین و چروک همراه است. مهمترین ترکیبات این خانواده گلیکولیک و لاکتیک اسید هستند . گلیکولیک اسید(یا هیدروکسی استات اسید) کوچکترین هیدروکسی اسید است. به نظر می رسد به شکل بدون رنگ ، بدون بو است وکریستالی هیدروسکوپیک است که بسیار در آب و سایر حلال ها محلول می باشد. گلیکولیک اسید در خرمن های نیشکر جدا شده از گیاه نیشکر ، چغندر قندsugar beets ، آناناس ، canta oupe گرمک و انگورهای نارس موجود است .

BHAs بتا هیدروکسی اسید ها یک گروه از اسیدهای هستند که در گیاهان شکوفه دار ایجاد می شود . معمول ترین آنها اسید سالیسلیک است که اعتقاد بر این است که سلولهای مرده را حل می کند و سطح پوست صاف و نرم می شوند . این گروه بسیار شبیه آلفا هیدورکسی اسید ها هستند. تفاوت اصلی بین آنها این است که آلفاهیدروکسی اسیدها به گروه هیدروکسیل در جایگاه آلفا متصل می شوند در حالی که بتاهیدروکسی اسید ها به جایگاه بتا متصل می شود .

از نظر خواص فیزیکی ، تفاوت اصلی شیمیایی بین آلفا هیدروکسی اسیدها و بتا هیدروکسی اسیدها تفاوت در میزان حلالیت آنهاست. آلفاهیدروکسی اسید محلول در آب هستند در حالیکه بتاهیدروکسی اسیدها چربی دوست هستند و محلول در چربی می باشند. این بدین معنی است که بتا هیدورکسی اسید احتمالا بیشتر قابلیت نفوذ به منافذ حاوی سبوم دارند و سلولهای مرده پوست را که داخل منافذ ساخته شده است خارج می کند. به نظر می رسد که بر خلاف خواص نفوذ پذیری شان بتاهیدورکسی اسیدها تخریش کمتری نسبت به آلفاهیدورکسی اسیدها دارند.

فرشاد اکبرنژاد

ترجمه : دکتر فرشاد اکبرنژاد، مدیر بخش علمی