آینده بیت کوین چیست؟ | نسیم طالب درباره بیت کوین چه می گوید؟

آینده بیت کوین چیست؟ | نسیم طالب نامی آشنا برای کسانی که در حیطه اقتصاد و بازار بورس فعالیت می کنند، می باشد. در این مقاله به شرح مختصری از نظرات او درباره ارز دیجیتال بیت کوین پرداخته شده است.

نسیم نیکلاس طالب نامی آشنا برای فعالان و سیاستگزاران اقتصادی دنیاست. او یکی از معدود کسانی بود که توانست بحران مالی سال ۲۰۰۸ را پیش بینی کند و پس آن بود که به شهرتی جهانی دست یافت. نسیم طالب به خاطر دیدگاه تحلیل و عمیق خود جایگاه بالایی در میان متفکران در سراسر دنیا دارد.
او به تازگی در مطلبی که با عنوان «بیت کوین» در وبلاگ خود نوشت، بیت کوین را همچون «بیمه نامه ای علیه آینده اورلی» دانست. گفتنی است جورج اورل (نویسنده معروف قرن بیستم) به خاطر نگارش کتاب هایی نظیر «قلعه حیوانات» و «۱۹۸۴» شهرت دارد. او در رمان معروف ۱۹۸۴ جامعه ای را به تصویر می کشد که یک قدرت خودکامه اختیار زندگی شهروندان را در دست دارد و کسی نیز به این روند اعتراضی نمی کند. منظور نسیم طالب از آینده اورلی آینده ای است که در برخی کشورهای قدرتمند، الگویی تک قطبی را به دنیا اعمال کنند.

نسیم طالب کیست؟
همان طور که گفتیم، نسیم طالب به خاطر پیش بینی دقیق وقوع بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی شهرت یافت. در آن دوران، کسی به هشدارهای او توجهی نمی کرد. او در مطلبی که درباره «بیت کوین» نوشته، نظام سنتی مالی دنیا و طرفداران این نظام که شامل بانک های مرکزی می شود را «فرهنگ انحصارطلبانه» (monoculture) نامیده است. دقیقا همین عامل، اصلی ترین دلیل شکل گیری «قوی سیاه» در بازار مسکن آمریکا در طی بحران مالی بود. فروپاشی بازار در سال ۲۰۰۸ را قوی سیاه می نامند، زیرا با سه تعریفی که نسیم طالب از قوی سیاه دارد هماهنگ است. از نظر طالب، یک قوی سیاه دارای سه ویژگی عمده است:
۱. خود رویداد برای یک بیننده معمولی تعجب آور است.
۲. این رویداد پیامدهایی جدی به همراه دارد.
۳. چنین رویدادی از قابلیت پیش بینی پذیری برخوردار است.
منظور از پیش بینی پذیری این است که با بررسی دقیق داده ها می تواند جلوی این رویداد و یا کاهش پیامدهای آن را گرفت.

نسیم طالب و بیت کوین
البته چندان عجیب نیست که نسیم طالب چنین دیدگاهی را در برابر بیت کوین اتخاذ کرده است. واقعیت این است که بحران سال ۲۰۰۸ خودش یکی از عوامل توسعه بیت کوین و استقبال از آن بود. در واقع عدم اعتماد مردم به بانک ها و نظام سنتی پولی بود که به گسترش بیت کوین انجامید.
مطلب نسیم طالب درباره بیت کوین به عنوان مقدمه در کتاب «استاندارد بیت کوین: جایگزینی غیرمتمرکز برای بانکداری مرکزی» نیز به کار رفته است. این کتاب توسط سیف الدین آموس نگاشته شده است.

نسیم طالب در بخشی از مطلب خود می گوید:
«بیت کوین نیاز به نظام پیچیده (بانکی) را از بین می برد، نه به این دلیل که یک ارز رمزپایه است، بلکه به این خاطر که صاحبی ندارد و هیچ مقام مسئولی نمی تواند دربراره آینده آن تصمیم گیری کند. انبوهی از مردم، یعنی کاربران آن، صاحبش هستند. همچنین بیت کوین اکنون سابقه ای چند ساله دارد و همچون یک موجود زنده حقوقی برای خود دارد.»
نسیم طالب به طور ویژه به ماهیت بدون سرپرست بیت کوین اشاره می کند و آن را بالاترین مزیت این ارز نسبت به سایر دارایی های کمیاب (نظیر فلزات گران بها) که از آنها برای ذخیره ارزش استفاده می شود می داند.

منبع: ویرگول