عجیب و غریب ترین آداب و رسوم از سراسر دنیا

سنت یکی از مهم ترین عامل ها برای مجزا ساختن ساکنان سرزمین های مختلف از یکدیگر است. آداب و سنت مرسوم در بین هر ملت باعث ایجاد تفاوت و تمایز افراد از یکدیگر شده است. یکی از بهترین تجربیات هنگام سفر کردن به اقصی نقاط کشور، گذر از گوشه و کنار جاده و خیابان ها و آشنا شدن با آداب و رسوم عجیب و غریب و گاهی جذاب مردم جهان است که آدمی را به وجد می آورد.

سنت ها، آداب و رسوم، فرهنگ و مکان های شگفت انگیز و بسیار دیدنی در گوشه و کنار جهان وجود دارد که سالیان سال است که به خاطر آداب و رسوم عجیب و غریبشان شهره عام و خاص هستند. افرادی که کمتر به این نقاط سفر کرده اند و یا با رسوم عجیب آنها آشنایی چندانی ندارند، ممکن است آن را نوعی تابو و یا حتی غیر انسانی تصور کنند، اما اگر در جستجوی علل برگزاری و پایبندی به این رسوم باشند و وارد جزئیات این رسم و رسوم ها شوند علی رغم عجیب بودن به آن احترام نیز می گذارند.
آشنایی با آداب و رسوم مردم مختلف جهان باعث می شود که با گوشه چشمی از علاقه به وقایع بنگریم و در پی پیدا کردن داستان های پشت این رسوم در گذشته های دور یک سرزمین که ما از آن بی خبریم و در نسل های قبل تر اتفاق افتاده باشیم. هر فرهنگ و آیینی دارای آداب و رسومی مختص به خود است که گرچه برای پیروان آن کاملا پذیرفته شده و معمولی است، اما برخی از این سنن برای سایران، عجیب، غیرمنطقی و حتی بعضا نامطلوب به نظر می رسد.
مذاهب و فرهنگ های گوناگون در سراسر جهان به بهانه تولد، ازدواج، رسیدن به بلوغ، مرگ و ... آداب و رسوم خاص خود را برگزار می کنند، آداب و رسومی که شاید از نگاه دیگران، خشن، ترسناک، دردناک، بیهوده و سنگدلانه محسوب می شوند، اما برای پیروان آن آیین به عنوان نوعی تقدیس و پالایش روحی و معنوی نگریسته می شود.
در جهان امروزی، میلیاردها انسان با علایق متفاوت زندگی می کنند. او از همان ابتدا گرایش به تجربه کردن کارهای متفاوتی داشته است، و در اصل، این گوناگونی همان عاملی است که باعث ایجاد این جهان شده است. چیزهای عجیب زیادی در دنیا رخ می دهند که ممکن است بعضی از ما به آن ها عادت داشته و درک کنیم و در مقابل برخی از آن ها به قدری برای مان عجیب و غریب به نظر برسند که درکشان برایمان سخت باشد.
سنت های موجود در دنیا که به مرور به بعضی از آن ها عادت کرده ایم مثل: سنت هایی مثل برگزاری عید نوروز، برگزاری کریسمس و… با این حال کره ی زمین پر از فرهنگ ها و سنت های عجیب و غریب است و هر کشوری سنت ها و آداب و رسوم خاص خود را دارد که به نوعی نشان دهنده ی نوع تفکر و طرز فکر مردم آن کشور است و درک نکردن ما دلیلی بر غلط و نادرست بودن این آداب و رسوم نیست.
فستیوال بوفه برای میمون ها
در استان لوپبوری تایلند جشنواره ای به نام فستیوال بوفه برای میمون ها برگزار می شود. فستیوال بوفه ی میمون ها به عنوان یکی از عجیب ترین جشنواره های دنیا به شمار می رود که تاکنون برگزار شده اند. این فستیوالِ بسیار جالب و سرگرم کننده، فرهنگ متفاوت تایلندی ها را نشان می دهد و این کشور را به مقصد منحصر به فردی برای گردشگران تبدیل کرده است. تایلندی ها در مرکز شهر میزهایی قرار می دهند و روی آن ها را پر از انواع میوه ها، گل ها، کیک ها، و شکلات ها می کنند. تمام میمون هایی که مجذوب این غذاها شده اند، با خوشحالی روی میزها بالا و پایین می پرند و صحنه ی سرگرم کننده ای را ایجاد می کنند. این فستیوال مدیون مردی است به نام یونگیوت کیتواتانانوسونت که به کسب و کار هتل داری مشغول بود. وی، با کمک و پشتیبانی مالی مسئولان گردشگری تایلند، فستیوال بوفه ی میمون ها را در ۱۹۸۹ به راه انداخت. امروزه، این جشنواره تا حد یک فستیوالِ گردشگران رشد کرده است، و هزاران گردشگر همه ساله برای شرکت در این فستیوال به تایلند سفر می کنند. اگر شما هم اتفاقی در طول ماه نوامبر به تایلند سفر کردید، فستیوال عجیب و غیر معمول بوفه ی میمون ها را از دست ندهید. فستیوال بوفه ی میمون ها هر سال ۲۵ نوامبر برگزار می شود.
مرده های متحرک
مرده های متحرک حتی تصورش هم ترسناک است، ولی چیزی جز یک رسم عجیب و غریب نیست. البته واقعا این رسم برای آدم هایی است که بسیار با دل و جرات هستند. از آن جا که گاهی اوقات برگزاری مراسم کفن و دفن ممکن است پرهزینه و پیچیده باشد، برخی خانواده ها توانایی مالی برگزاری مراسم کفن و دفن مناسب را ندارند. از این رو، آن ها جسد مرده شان را در تابوت های موقتی قرار می دهند، و هنگامی که پول کافی را برای برگزاری یک مراسم شایسته جمع کردند، جسد از تابوت موقتی اش خارج می شود و به سمت آرامگاه جدیدش حرکت می کند. زندگی بعد از مرگ یکی از ارکان مهم باورهای مذهبی مردم توراجا است.
قمه زنی
آسیب رساندن به خود، به هر شکل و به هر دلیل، کاری ناشایسته و غیر منطقی است. بیش تر ادیان و مذاهب نیز انسان را از هر گونه آسیب رسانی به خود بر حذر داشته اند. ولی در برخی کشورهای خاورمیانه، بعضی از آدم های افراط گرا به اسم مذهب اقدام به قمه زنی می کنند. به این ترتیب که شرکت کنندگان در مراسم عزاداری مذهبی با پوشیدن لباس های سفید، قمه ای را به سرعت روی سرشان فرود می آورند و سپس دستمالی دور آن می پیچند. این عمل گاهی بر روی کودکان نیز انجام می شود.
زندگی با مرده ها
بهتر است بدانید این کار در برخی گروه های قومی کشور اندونزی بسیار رایج است؛ آن ها لباس های خاصی را به بدن مرده های شان می پوشانند و داخل خانه ای که خودشان در آن زندگی می کنند، نگه می دارند. این مردم اعتقاد دارند روح عزیزان شان تا وقتی در خاک دفن نشده باشد، اطراف شان باقی می ماند.
دزدیدن عروس
مردم کشور رومانی قرن ها است این سنت مجرمانه ی دیوانه وار را انجام می دهند. رسم ربودن عروس دقیقا از جلوی چشمان داماد و مهمان های جشن عروسی که در حال رقص و پایکوبی هستند، هم چنان در پایتخت رومانی از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. برخی دوستان داماد تصمیم می گیرند عروس را بدزدند. تمام آن چه این آدم رباها به عنوان باج از داماد می خواهند، چند بطری نوشیدنی یا شاید یک چیز رمانتیک دیگر باشد. امروزه، افرادی که عروس را دزدیده اند، به صورت تلفنی با داماد مذاکره می کنند. این رسم هیچ خطری برای کسی به همراه ندارد و به عنوان یک شوخی در عروسی ها برگزار می شود.
تابوت های آویزان در چین
بر روی صخره های تند شیبدار در طول رودخانه ی یانگ تسه در کشور چین می توانید جعبه های چوبی معلق و پدیده های مرموزی را مشاهده کنید. گروهی از مردم چین، که برخی از آن ها به نام توراجا مشهور هستند، از فرهنگ عجیبی پیروی می کنند که در آن، اجساد اعضای خانواده شان را در تابوت هایی قرار می دهند و از بالای بعضی از صخره ها آویزان می کنند. در آن جا می توانید تابوت های معلق بسیاری را مشاهده کنید که از بالای صخره ها آویزان شده اند. تابوت ها معمولا در ارتفاع ۱۰ الی ۵۰ متری زمین قرار می گیرند؛ ولی برخی از آن ها حتی ممکن است تا ۱۰۰ متر بالای زمین باشند.
هنوز کسی نمی داند چگونه برخی از این تابوت ها در چنین ارتفاعاتی قرار گرفته اند. موارد ثبت شده از آویزان کردن تابوت ها تقریبا به ۲۰۰۰ سال پیش باز می گردند. سنت آویزان کردن تابوت ها در برخی بخش های فیلیپین و اندونزی نیز وجود دارد و از عجیب ترین فرهنگ های جهان است.
ال کولاچو یا پرش از روی نوزاد
این نیز یکی دیگر از سنت های غیر معمول موجود در جهان است. مردم کشور اسپانیا از ۱۶۲۰ تاکنون در مراسم عجیبی به نام ال کولاچو شرکت می کنند. ال کولاچو به معنی پرش از روی نوزاد است. ال کولاچو از آغاز برای دور نگه داشتن شیاطین از نوزادان شکل گرفت. در این فستیوال، مردم زیادی گرد هم جمع می شوند و سپس، نوزادان را روی ملحفه هایی در وسط خیابان می گذارند. افرادی که لباس های سنتی پوشیده اند و خود را به شکل شیاطین درآورده اند، از روی نوزادان می پرند. البته با این که گاهی اوقات در حین پریدن آسیب هایی به شرکت کنندگان رسیده است، ولی این فستیوال هم چنان در اسپانیا از محبوبیت ثابتی برخوردار است.
حمل زنان باردار از روی زغال گداخته
در این بخش نیز به یکی دیگر از عجیب ترین فرهنگ ها در چین اشاره می کنیم که در آن، شوهر باید همسر باردارش را روی دوش اش بگذارد و پیش از رفتن به خانه، از روی زغال های گداخته عبور کند. طبق افسانه ها، این رسم عجیب و غریب به این منظور انجام می شود که زن باردار زایمان راحت و موفقی داشته باشد.
پرت کردن نوزادها
شاید ابتدا این عبارت آن چنان عجیب و غریب به نظر نرسد، زیرا تقریبا خیلی ها عادت دارند کودکان شان را کمی بالا پرت کنند و بگیرند. کودکان هم معمولا از این کار خیلی خوش شان می آید. ولی سنت رایجی در میان مردم شهر سولاپور واقع در (ایالت مهاراشترا هند) وجود دارد که در آن، نوزادان را از بالای تراس یک برج به ارتفاع ۱۵ متر به پایین پرت می کنند. چند نفر نیز در پایین برج ایستاده اند و ملحفه ای را به دست گرفته اند تا نوزاد را به صورت سالم دریافت کنند. این مردم باور دارند این کار برای کودکان شان خوش شانسی، طول عمر و سلامتی، و هم چنین هوشمندی به ارمغان می آورد.
اسمتان را با جوهر قرمز ننوسید
در کره جنوبی از گذشته های دور مرسوم بوده که نام مردگان را با جوهر قرمز می نوشتند. امروز نیز نوشتن اسامی با جوهر قرمز نوعی تابو در این کشور به شمار می رود.
رسم عجیب عروسی در آلمان
درست قبل از مراسم عروسی خانواده های عروس و داماد و دوستان نزدیکشان در یک مراسم غیر رسمی گرد هم می آیند. بعد از صرف شام همه مهمانان شروع به شکستن بشقاب ها و گلدان ها می کنند، آنها به جز شیشه های پنجره همه چیز را می شکنند. وقتی تمام خانه تبدیل به جهنمی شد پر از خورده شیشه آنوقت عروس و داماد باید دست به کار شوند و همه چیز را تمیز کنند. این سنت، همبستگی عروس و داماد برای ساختن زندگی و درست کردن اوضاع را نشان می دهد و به آن ها گوشزد می کند که باید خودشان را برای مسئولیت های زندگی مشترک آماده کنند.
شب جادوگران در جمهوی چک
پراگ پر است از آداب و رسوم عجیب و غریب. عشاق جوان از روی آتش می پرند. مردان جوان مجرد نیز نشانه ای از خود بر درخانه دختران جوان قرار می دهند. روزگاری در این منطقه اعتقاد بر این بود که در فاصله اعیاد یعقوب مقدس و سن فیلیپ نیروهای شیطانی بیش از هر زمانی دیده می شوند. اهالی جمهوری چک معتقداند درست کردن آتش، سوارکاران شیطان را از آن ها دور می کند و اکنون نیز پس از سالیان سال هنوز سنت درست کردن آتش و پریدن از آن در پراگ پابرجاست.
حنابندان در کشورهای مسلمان
رسم حنابندان در بسیاری از کشورهای اسلامی مرسوم است. قبل از مراسم عروسی خانواده، بستگان و دوستان عروس گرد او می آیند و نقوشی متنوع را بر روی دست ها، پاها و بازوهای عروس با حنا نقش می بندند. البته این نقوش دائمی نیستند و بعد از یکی دو روز پاک می شود.
کشتی گرفتن شترها در ترکیه
در ترکیه مردم از تماشای مبارزه شترهای نر لذت می برند. به خصوص که این نبرد بر خلاف مبارزه خروس ها و گاوهای نر که در اسپانیا مرسوم است، جراحتی در بر ندارد. با این وجود از تماشاچیان خواسته می شود از شترهای مبارز فاصله بگیرند. چون ممکن است حین مبارزه بزاق دهانشان را که بوی بسیار بدی هم دارد روی تماشاچیان بیندازند.
نوشیدنی استقبال در فیجی
در سفر به کشورهای اقیانوسیه میزبانان شما با نوعی نوشیدنی بومی که از ریشه گیاهی خاص تهیه و در کاسه های چوبی سرو می شود به استقبال شما آمده و از شما پذیرایی می کنند. این نوشیدنی کاوا نام دارد و بعضی افراد معتقد هستند که حاوی مقادیر کمی مواد مخدر نیز هست.
گریه ی عروس
در ارتفاعات وولینگ در کشور چین، یکی از رسوم عروسی و مراسم ازدواج این است که عروس به مدت یک ماه گریه می کند. بعضی افراد معتقد هستند که در این مناطق برای اینکه اشک نو عروس جاری شود، او را تا یک ماه کتک می زنند وگرنه دلیلی ندارد که عروس خانم گریه کند.
روز غازها در اسپانیا
یکی از معروفترین سنتهای مرسوم در اسپانیا "روز غازها" است. در این روز تمام سطح بدن غازها را با روغن آغشته و آن را در ارتفاعی بالاتر از سطح آب آویزان می کنند. مردان جوان با پریدن از داخل قایق شناور در آب سعی می کنند که غازهای بیچاره را بگیرند و سر آن را از بدن جدا کنند. این رقابت برای اثبات قدرت، شهامت و توانایی مردان جوانی است که نشان می دهد آمادگی تشکیل زندگی مشترک را دارند. گرچه این روزها به خاطر ملاحظات زیست محیطی این مراسم با غازهای زنده برگزار نمی شود
فستیوالی برای مارها
این مراسم مذهبی در بعضی از معابد مناطق روستانشین ماهاراشتا در هندوستان برگزار می شود. در مراسم نان پانچامی مردم در حالی که مارهای زهرآگین را در بالای سر خود داخل گلدان ها حمل می کنند، می رقصند و آواز می خوانند و وارد معبد می شوند. بعد از نیایش و نماز، ترکیبی از زردچوبه و پودری قرمز رنگ به مارها می پاشند و با شیر و عسل از آن ها پذیرایی می کنند. بعد مارها را در معبد رها می کنند. گرچه تعداد زیادی از این مارها زهراگین و سمی هستند اما تاکنون گزارشی از کشته شدن بر اثر نیش مار از این مراسم داده نشده است. شاید محلی ها شیوه مواجهه با مارهای سمی را می دانند.
هیولای مخوف شبهای اتریش
کرامپوسلوف (Krampuslauf) یک موجود ترسناک، شبیه شیاطین است که با خود زنگوله و زنجیر حمل می کند و در خیابان های آلپاین پرسه می زند و موجب ترس و وحشت کودکان و بزرگسالان می شود. این سنت در یکی دو هفته آغازین ماه دسامبر و به ویژه در ۵ ام دسامبر اجرا می شود. امروزه شکل و شمایل برگزاری این مراسم به شکل قابل توجهی تغییر کرده، لباس ها و ماسک ها تغییر کرده و کاملا رقابتی شده اند. از ماسک های چوبی و قرمز رنگ و لباسهای عجیب و ترسناک استفاده می شود. حتی در بعضی مناطق رقابتهایی برگزار می شود و به ترسناک ترین لباس و ماسک جایزه ای تعلق می گیرد.
جشنواره تایپوسام در هند
«تایپوسام» یکی از جشن های آیین هندوست که در آن افراد برای ادای احترام و نشان دادن هواخواهی خود نسبت به «موروگان» از خدایان آیین هندو بخش های مختلف بدن خود را سوراخ می کنند. این مراسم در کشورهای دیگری با جمعیت قابل ملاحظه از قوم «تادیل» چون سریلانکا، مالزی، موریس، سنگاپور، تایلند و میانمار نیز برگزار می شود. داستانهای زیادی در مورد فلسفه آغازین این جشن مطرح است، بر اساس روایت هندو، این جشن زادروز «موروگان» پسر شیوا و پروتی است و روزی است که پروتی نیزه ای را به مورگان هدیه می کند و وی با آن اقدام به نابودی دیو «سوراپادمن» می کند؛ و به همین دلیل پیروان هندو نیز در این روز سوراخ هایی در اطراف بدن و زبان خود ایجاد می کنند. در طول سالیان برگزاری این جشن مهیج تر، رنگارنگ تر و البته خونین تر شده و شرکت کنندگان نیزه هایی را به صورت و سینه خود فرو می کنند و حتی برخی از پیروان متعصب با بدن خونین خود واگن های بزرگی را با طناب می کشند.
جنگ گوجه فرنگی توماتینا
بزرگ ترین جنگ گوجه فرنگی در جهان که هر ساله در آخرین چهارشنبه ماه اوت در نزدیکی شهر والنسیا در کشور اسپانیا برگزار می شود و طی آن ده ها هزار نفر از اقصی نقاط جهان در این جشنواره گرد هم می آیند تا یکصد تن گوجه فرنگی را در یک نبرد خیابانی به سوی یکدیگر پرتاب کنند. درباره نقطه آغازین این مراسم نظریه های زیادی مطرح شده است که معروف ترین آن به سال 1945 بازمی گردد، زمانی که جوانان شهر تلاش می کردند در رژه ی موزیسین ها، غول پیکرها و کله گنده ها جایی برای خودشان داشته باشند و به همین دلیل یک دعوای تمام عیار در میدان اصلی شهر به راه انداختند و در این گیر و دار یک بازار میوه قربانی خشم و هیاهوی جمعیت شد. مردم آن قدر به طرف همدیگر گوجه فرنگی پرتاب کردند که سرانجام نیروی پلیس مجبور به دخالت شد و به نبرد گوجه فرنگی پایان داد. «توماتینا» در سال های اوایل دهه ی 1950 ممنوع بود، اما شرکت کنندگان به این موضوع اهمیتی نمی دادند و حتی به قیمت دستگیر شدن هم از پرتاب گوجه فرنگی دست برنمی داشتند. چند سال بعد ممنوعیت این جشن لغو شد و تعداد شرکت کنندگان، و البته تعداد گوجه فرنگی های قربانی شده بیش تر و بیش تر شد تا به شکل امروزی درآمد.
دستکش مورچه گلوله
یکی از دردناکترین رسوم در قبایل آمازون دستکش مورچه گلوله است. زمانی که پسران به سن خاصی می رسند به همراه پسران بالغ دیگر به درون جنگل رفته و مورچه گلوله (نوعی مورچه) می یابند. نیش این حشرات بسیار دردناک است. نام این مورچه ها از آنجایی که درد نیش آن با درد اصابت گلوله به بدن مقایسه شده «مورچه گلوله» انتخاب شده است. مورچه ها پس از جمع آوری با نوعی ماده مخدر گیاهی در حالت خواب ناشی از مواد مخدر داخل یک دستکش بافته شده قرار می دهند. این حشرات زمانی که بیدار می شوند خود را محبوس در دستکش می یابند و بسیار عصبانی و تهاجمی هستند و در این هنگام پسران تازه به بلوغ رسیده باید طی 10 دقیقه این مورچه ها را در دستکش نگه داشته و درد آن را تحمل کنند و بعد از 20 مرتبه تکرار این مراسم پسران جوان ثابت می کنند که مرد شده اند.
سوپ با خاکستر مرده
مراسم تدفین مردگان در قبیله «یانومامی» بسیار مهم است و مردم این قبیله می خواهند از آرامش روح رفتگان خود مطمئن شوند. زمانی که یکی از افراد متعلق به این قبیله که در مرز میان برزیل و ونزوئلا زندگی می کنند می میرد، جسد او سوزانده می شود و با مخلوط کردن پودر خاکستر استخوان های آنان با بارهنگ سوپی آماده و خورده می شود. آنان معتقدند با خوردن این سوپ روح عزیز از دست رفته اشان تا ابد در بدن آنان جاویدان خواهد ماند. یانومامی ها معتقدند اجساد همه باید سوزانده شود چرا که از بین رفتن جسد به روش طبیعی بسیار وحشتناک است و از سویی دیگر روح مرده اگر به داخل بدن عزیزان خود نرود آزرده خواهد شد. آنها همچنین معتقدند جسد مرده باید هرچه زودتر از بین برود؛ چراکه در غیر این صورت روح او بازمی گردد و پیوسته در نظر آنها ظاهر می شود.
پر کردن دندان هندوها
یکی از مراسم مهم ترین آداب و سروم مذهب هندو پر کردن دندان است که به منظور گذر از دوران بلوغ به بزرگسالی برگزار می شود. این مراسم که شامل زنان و مردان می شود حتما باید تا قبل از ازدواج انجام شود و یا همزمان با ازدواج صورت گیرد. در سیستم هندو این افراد با صاف کردن و پرکردن دندان هایشان از شر تمامی نیروهای شر نامرئی در امان می مانند. آنان معتقدند که دندان نماد شهوت، حرص، خشم، پریشانی و حسادت است که با پر کردن آنها فرد از لحاظ فیزیکی و معنوی دچار تغییر می شود.
مراسم ازدواج در قبیله تایدونگ
عروسی کردن در قبیله تایدونگ اندونزی با رسم و رسومی واقعا منحصر به فرد همراه است. شاید یکی از معروف ترین این رسوم این باشد که داماد تا زمانی که چند آواز عاشقانه برای عروس نخواند نمی تواند صورت او را ببیند. اما شاید یکی از عجیب ترین این آداب این باشد که عروس و داماد تا سه روز پس از مراسم عروسی نباید از حمام استفاده کنند. تایدونگی ها معتقدند که رعایت نکردن رسم سه روز حمام نرفتن پس از ازدواج بدشانسی وحشتناکی برای این زوج به همراه خواهد داشت که شامل جدایی، ناباروری و مرگ فرزندان در سنین کم می شود. بنابراین افرادی خاص برای سه روز مراقب عروس و داماد هستند و حداقل آب و غذا را در اختیار آن ها قرار می دهند و پس از این مدت زوج به زندگی عادی بازمی گردند.
رقص با مردگان
«فامادیهانا» نام یک جشن و رسم است که در اکثر مناطق روستایی و شهری ماداگاسکار برگزار می شود اما بیشتر میان اجتماعات قبیله ای رایج است. در این مراسم تشییع جنازه، افراد مردگان خود را از دورن تابوت بیرون می آورند و دوباره آنها را در پارچه هایی نو می پیچند و با مردگان در اطراف قبر با پخش موزیک می رقصند. در واقع این مراسم ادای احترامی به مردگان و خانواده آنها پیش از رهسپار کردن مردگان به مکان دفن دائمی آنهاست. در این مراسم بستگان فرد فوت شده بهترین لباس های خود را به تن می کنند و تمامی نزدیکان متوفی نیز دعوت می شود. انگیزه اصلی از این جشن و پایکوبی در هنگام دفن مردگان این است که آنها معتقدند فرد فوت شده به سمت خدا بازگشته و مجددا متولد شده است.
قطع کردن انگشتان
قبیله «دانی»، ساکنان بومی زمین های حاصل خیز غرب گینه نو هستند. اعضای این قبیله برای نشان دادن اندوه خود در مراسم تدفین، انگشت های خود را قطع می کنند و سپس صورت خود را به خاک و خاکستر آغشته می کنند. آنها انگشتان خود را برای نشان دادن عشق و علاقه به کسی که دوستش داشتند قطع می کنند و نزدیکان اصلی فرد فوت شده دست قطع شده خود را همراه با جنازه خاک می کنند. این عضو قطع شده نمادی از بدن و روح بازماندگان است که همواره در کنار متوفی خواهد ماند و با او زندگی می کند. تعداد انگشتان قطع شده یک فرد نشان دهنده این است که وی چند نفر را دوست داشته است و در برخی مواقع فرد برای مراسم تدفین همسرش انگشتی برای قطع کردن و اجرای مراسم ندارد.
رسم حلقه انداختن دور گردن
یکی از رسم و رسوم عجیب دنیا که بیشتر در تایلند و قبیله های آفریقایی و بخش هایی از ویتنام رواج دارد، فرهنگ حلقه انداختن دور گردن است. با توجه به مشاهدات و تحقیقاتی که در این زمینه شده مشخص شده که این حلقه ها به شکل فنر، از سن ۲ سالگی دور گردن خانم ها انداخته می شود، بعد از مدتی این حلقه ها باعث دراز شدن گردن می شود، در واقع از نظر مردم این قبایل، دراز بودن بیش از اندازه ی گردن یکی از نشانه های زیبایی است. اگر چه، خیلی ها با این نظر مخالفند و بر این باورند که این، یک رسم وحشتناک است که باید هر چه زودتر قدغن شود.
رسم زندگی کردن با مرده ها
یکی از عجیب ترین رسم و رسوم هایی که در دنیا وجود دارد، زندگی کردن با مردگان است که بیشتر در بعضی از قبایل کشور اندونزی به چشم می خورد. آن ها اجساد افرادی که دوست دارند را به جای این که دفن کنند، در خانه نگهداری می کنند شاید از نظر خیلی های این یکی از رسم و رسوم عجیب دنیا و البته رسمی نشدنی باشد، با این حال آنها با این اجساد مرده تا زمانی که مراسم سنتی خاکسپاری تمام شود، زندگی می کنند.
رسم مرگ تنها
همه ی چیزی که ما یا حداقل اکثر ما از اسکیموها می دانیم این است که آن ها در سرمای بسیار زیادی معمولا در مناطق قطبی زندگی می کنند و نوع لباس خاصی دارند که بتواند آن ها را در برابر سرما محافظت کند. اما آن ها یک رسم بسیار عجیب و شناخته نشده هم دارند و آن هم این است که فرد پیری را که در بستر مرگ است و یا خیلی پیر است را روی تکه یخی شناور می گذارند. اسکیموها بر این باورند که این کار باعث می شود تا افرادی که پیر شده اند، به این باور برسند که باری بر روی دوش دیگران نیستند… رسمی که واقعا ترسناک و دردناک است و برای خیلی از ما قابل باور نیست.
رسم گاوبازی در اسپانیا
اگر چه این رسم ممکن است که به چشم بعضی ها مثلا خود اسپانیایی ها یک تفریح باشد با این حال در بسیاری از مناطق دنیا مورد انتقاد قرار گرفته است. مراسم گاوبازی از سال ۱۹۱۰ تا الان در کشور اسپانیا مرتبا انجام می شود. به زبان خیلی ساده، مردم در این مراسم سعی می کنند تا گاوها را عصبانی کنند و آن ها را به سمت خود بکشانند! این مراسم بعضی از وقت ها چندین کشته در اثر برخورد شاخ گاو خشمگین با بدن تماشاچیان و شرکت کننده ها دارد و همیشه هم تعدادی مصدوم! با این حال ظاهرا هیچ کدام از این ها باعث نشده تا اسپانیایی ها از این کار دست بکشند و همچنان به انجام آن پافشاری می کنند. گفته می شود که در آخرین مراسم، ۱۵ نفر کشته شده اند.
در آخر باید گفت: اگر تصمیم به سفر کردن به تمامی نقاط جهان بگیریم، فرهنگ ها و سنت های متعددی را کشف خواهیم کرد، برخی از آن ها دارای خصوصیات بسیار منحصر به فردی و زیبایی هستند و در عین حال برخی نیز فرهنگی متفاوت و غیرقابل باور. هر چند برداشت ما از این فرهنگ ها، دلیلی بر درست و غلط بودن این رسم و رسوم نمی باشد. فرهنگ ها نشان دهنده ی شرایط جغرافیایی، هویتی، سبک زندگی و بسیاری چیزهای دیگر هستند. با وجود این، اگر درباره ی فرهنگ های بخش های گوناگون جهان مطالعه کنیم، احتمالا با بی شمار چیزهای عجیب نیز مواجه خواهیم شد. بدون شک، گوناگونی، پدیده ی غالب این جهان است، و عجیب ترین اتفاقات در این کره ی خاکی به وقوع می پیوندند.
جالب این است که هنوز همه چیز را درباره تمام فرهنگ ها نمی دانیم و نیافتن آنها دلیلی برای نبود آنها نیست. آداب عجیب را حتما نباید در چیزها قابل مشاهده ایی، مانند ذائقه های غذایی، رسوم و آیین ها، قوانین رفتاری و ... جستجو کرد، بلکه باور داریم، افسانه های پنهانِ متعددی پشت تمام این فرهنگ های عجیب نهفته هستند، که هنوز یافت نشده اند.