Locked دریافت Toolbar آفتاب
مقالات فرهنگی و هنری سینما شهر اشباح
۱۵ ارديبهشت ۱۳۸۶
  ◊   دفعات نمایش : ۵۷۵        Saturday, May 5, 2007
شهر اشباح
چیهیرو که بچه ای لوس است به همراه والدینش ، آکیو و یوگو ، خانه شان را عوض و به منزلی جدید نقل مکان می کنند . در راه ، اتومبیل در جنگل گم می شود و جاده به جلوی تونلی که کنار تپه ای است ختم می شود .
شهر اشباح

● خلاصه داستان

چیهیرو که بچه ای لوس است به همراه والدینش ، آکیو و یوگو ، خانه شان را عوض و به منزلی جدید نقل مکان می کنند . در راه ، اتومبیل در جنگل گم می شود و جاده به جلوی تونلی که کنار تپه ای است ختم می شود . در سمت دیگر تونل به دشتی وسیع و بادگیر می رسد که مثل شهر بازی متروکه ای است . در خیابان اصلی شهربازی و در یک غذاخوری روباز مقدار زیادی غذای گرم و تازه پیدا می کنند و پدر و مادر چیهیرو با عجله آن را می خورند ( و بعد تبدیل به خوک می شوند ) اما دخترشان به سمت قصری بزرگ می رود .

پسرکی نوجوان با نام هاکو به او هشدار می دهد قبل از فرا رسیدن شب برگردد ، اما چیهیروی یکدنده دیرتر از غروب خورشید آنجا می ماند و در نتیجه گرفتار می شود دد تعدادی روح و شبح و موجودات ترسناک دیگر پیدایشان می شود و فقط با کمک هاکو است که چیهیرو از دست اشباح رهائی می یابد . هاکو او را به زیرزمین قصر می برد و در آنجا کاماجی نیمه انسان ـ نیمه عنکبوت را می بینند که به آنها می گوید کاری برای چیهیرو سراغ ندارد . لین که یک مستخدم است چیهیرو را به بلندترین نقطه قصر می برد تا او را با یوبابای جادوگر آشنا کند ، که کل قصر را مثل هتلی بزرگ اداره می کند آسایشگاهی برای هشتاد میلیون روح با اتاق های غذاخوری ، حمام و تالارهای اختصاصی . یوبابا نام جدیدی روی چیهیرو می گذارد و او را سن می نامد و او را به عنوان کارگر استخدام می کند . همین سرآغازی است بر زندگی جدید دخترک و این که هویت جدید خود را بپذیرد و هویت قبلی را کلا ً فراموش و انکار کند .

فیلم قبلی کارگردان ، شاهزاده خانم مونونوکه ( ۱۹۹۷ ) هم مثل این فیلم انیمیشن هم کودکان و هم بزرگسالان را جذب می کرد . کارتون جدید این فیلمساز ژاپنی یک آلیس در سرزمین عجایب ژاپنی است که دنیائی قابل قبول از آدم ها ، ارواح ، حیوانات و موجودات دیگر را به تصویر می کشد . میازاکی فضائی را خلق کرده که قوانین خاص او را دارد . اگر فیلم پیامی داشته باشد این است که باید هویت اصلی خود را پیدا کرد و محکم به آن چسبید . چهل دقیقه آغازین فیلم سیر روائی قدرتمندی دارد و تماشاگر را با مکاشفاتی پی در پی میخکوب می کند . بعد فیلم وارد بحث اصلی می شود و کمی افت می کند ، اما در بخش سوم این افت جبران می شود و ایده های واقعا ً جادوئی مطرح می شود که یکی از آنها سفر با قطار ارواح از اقیانوس بی انتها برای دیدار با برادر دوقلو و شرور یوبابا ، زینبا ، است . هرچند شخصیت هائی خاص کارتون های کودکان را در اینجا داریم ، خلاقیت میازاکی باعث شده تا تماشاگر بزرگسال نیز از این فیلم کارتونی لذت ببرد .

● نویسنده و کارگردان : هایائو میازاکی

▪ بازیگران ( صداها ) : رومی هیراجی ( چیهیرو ) ؛ میا ایرینو ( هاکو ) ؛ ماری ناتسوکی ( یوبابا / زنیبا ) ؛ تاکاشی نایتو ( پدر چیهیرو ) ؛

▪ یاسوکو ساواگوچی ( مادر چیهیرو ) ؛

● محصول ۲۰۰۱ ژاپن ؛ مدت : ۱۲۴ دقیقه

مقالات ارسالی به آفتاب
  |  شهراشباح
دریافت مقاله ثبت مقاله آفتاب من چاپ بازگشت
هشدار فرمانده سپاه قدس به سید حسن نصرالله
هشدار فرمانده سپاه قدس به سید حسن نصرالله
قیمت بنزین افزایش می‌یابد
قیمت بنزین افزایش می‌یابد
زنان باردار از رژ لب استفاده نكنند
زنان باردار از رژ لب استفاده نكنند
ژوبین قادری به بازی در یک فیلم دعوت شد
ژوبین قادری به بازی در یک فیلم دعوت شد
افزایش ۲۷ هزار تومانی یارانه نقدی
افزایش ۲۷ هزار تومانی یارانه نقدی
دستگیری دو دانشجوی اخراجی با كلكسیونی از جرائم
دستگیری دو دانشجوی اخراجی با كلكسیونی از جرائم
تصور من از شکل خودم غلط است
تصور من از شکل خودم غلط است
با سپاس از جشنواره‌های مرده!
با سپاس از جشنواره‌های مرده!
نمونه های خیالپردازی درباره ایران باستان
نمونه های خیالپردازی درباره ایران باستان
‌‌افسردگی؛ چرا و چگونه؟
‌‌افسردگی؛ چرا و چگونه؟
 وبلاگ آفتاب 
معرفی آرشیو موسیقی
یاحقی، پرویز
 آلبوم توبا ۱
◊  اگر امروز حتی یک کلمه از دیروز بیشتر بدانید مسلماً شخص دیگری هستید . چاحیت  ◊